Képgaléria

Szavazzon!
Mit igyunk a lecsóhoz?
Fröccs olaszrizlingből
Sör
Szóda
Fröccs sillerből
Fröccs rozéból

Szervező
 
A Fehérvári Lecsófőző Vigasság szervezője a Fehérvári
Programszervező Kft.

Székesfehérvár
III. Béla király tér 1.

 


Támogatónk
 
  Lecsóhírek  -  2016. 05. 23. 14:14  -  www.fehervarilecso.hu
Főzzön és győzzön - elindult a nevezés!
  
Megkezdődött a nevezés a XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, amely 2016. szeptember 10-én zajlik a Zichy ligetben és a Móri úton. A főzőversenyre június 30-ig lehet jelentkezni itt, a fesztivál hivatalos honlapján.

Elmúltak a fagyosszentek, a kertekben már palántázzák a paradicsomot és a paprikát, így a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársai is megkezdték a Lecsófőző Vigasság szervezését. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválon várhatóan idén is több mint hatszáz bogrács alá gyújtanak tüzet a résztvevők. A közös főzés igazi közösségi élmény, piknik hangulattal, a végén pedig koronázással, hiszen idén is megválasztják a Lecsókirályt vagy Lecsókirálynőt, és gazdára talál a Sipi Emlékkupa is. A verseny során a zsűri pontozással választja ki a legjobb lecsót főző csapatokat, közülük pedig sorsolással dől el a lecsókirályi cím győztese.Családok, baráti társaságok és céges csapatok május 23. és június 30. között online, honlapunkon nevezhetnek a főzőversenyre. Az egyéni csapatok nevezési díja tízezer forint, ezért a jelentkezők egy asztalból és két sörpadból álló főzőhelyet, tűztálcát, kb. 20 kg száraz tűzifát, két darab 1,5 kilós parasztkenyeret és egy kötényt kapnak. A céges csapatok számára többféle csomagot is kínálunk.

Az esemény nemcsak a főzőcsapatoknak kínál szórakozási lehetőséget, hanem annak a sok ezer embernek is, aki vendégként érkezik ide. A Belvárosban és a Zichy ligetben a kapcsolódó rendezvények és a szórakoztató programok kapnak helyet, a hagyományos kirakodóvásárban pedig a kézművesek kínálják portékáikat. Részletes programmal augusztusban jelentkezünk.

További információk: